Mit Synlige Handicap

Mit Usynlige Handicap

Temaet i 2020 for Handicapuge 41 var Usynlige Handicap

Hver dag i uge 41 fortalte en person om sit usynlige handicap

Se fortællingerne her

Mandag

Lulu Reimer Geisler er døv. Hun fortæller om udfordringer med manglende døvetolke i Grønland og hvordan det hindrer hende i at deltage i samfundet.

Tirsdag

Aviâja Paviassen er ordblind og er igang med en uddannelse. Som barn fik hun at vide, at hun havde indlæringsvanskeligheder, men hun gav ikke op.

Krister Støvlbæk er ordblind, han bruger apps i mobiltelefonen til at kunne skrive eller lytte til lydbøger, han fortæller at det er vigtigt at være ærlig overfor arbejdsgivere om ordblindhed.

Onsdag

Nicoliinguaq Cortzen har autistisk træk. Hun har lært sig selv at tale japansk og rejst rundt i japan.

Torsdag

Natasha Jakobsen har skizofreni. Hun er en ung pige som interesserer sig for make-up og fortæller her om sit usynlige handicap og drømme om fremtiden.

Frederik Elsner (F) har lavet musikvideoen ”Skizo”, hvor blandt andet Natasha Jakobsen er med. NIIK mener, at der er et vigtigt budskab i sangen, det er vigtigt at nedbryde fordomme mod personer med psykiske sygdomme og fremme inklusion og skabe et samfund, hvor der er plads til alle.

Fredag

Navarana Andersen er svagsynet, som gør at hun nogle gange ikke kan genkende folk hun møder, og har stadig svært ved at bede om hjælp, når hun har behov.

Lørdag

Paul Tessing har ADHD som gør at han har svært ved at koncentrere sig. Han opfordrer folk til at have tålmodighed med at forstå ham.

Søndag

Lisa Maria Nielsen er svagthørende, som gør at hun ikke kan høre folk tale, hvis de er ude på en trafikeret vej.