Nyheder

Kommunen har flere tilbud til voksne med ADHD, men kan ikke tvinge borgere til at tage imod hjælp, uanset hvad pårørende mener, der er bedst for personen.

Orla Dalager, der er far til den 36-årige mand, der blev anholdt af politiet for trusler mandag aften, kritiserer kommunen for ikke at træde i karakter og hjælpe manden, der har en ADHD-diagnose.

Der er kun to certificerede tegnsprogstolke i Grønland, hvilket gør det sværere for Naalakkersuisut at indfri et ønske om at tegnsprogstolke pressemøder.

Tilioq og MIO opfordrer Naalakkersuisut og kommunerne til at finde konkrete løsninger på det helt grundlæggende, strukturelle problem, som forårsager gentagende urimelige sagsbehandlingstider, det skriver de to talsmænd i en fælles pressemeddelelse.

Der er blevet skabt en ny forening for patienter med ADHD i Nuuk, og den nye formand for foreningen fortæller hvorfor.

På initiativ af psykiater Kirsten Behnke og to af hendes patienter er en ny ADHD-forening blevet til i Nuuk med 15 medlemmer.

Grønlands nye handicaptalsmand vil kæmpe for, at personer med handicap ikke skal stå alene i deres liv, siger hun i sin tale i anledning af FN’s internationale handicapdag.

Kommunerne er udfordret i forhold til at leve op til love og regler, der skal beskytte udsatte børn. Ifølge en forsker skyldes det i høj grad mangel på fagligt kvalificeret arbejdskraft.

Børn med psykiske problemer ikke får den nødvendige hjælp fordi psykiske problemer er tabu blandt de voksne. Det viser den rapport, som MIO har fået HS analyse til at lave.

Alderspensionister og førtidspensionister får med stor sandsynlighed flere penge fra næste år, da fire partier i denne uge blev enige om et finanslovsforlig.