Nyheder

Forhold for børnefamilier, daginstitutioner og personer med handicap fylder en del i den aftale, der skal gælde i 2021-2024.

Aaja Chemnitz Larsen oplever, at danske medier har sagt, at valget handlede om selvstændighed. Men ifølge hende handlede det i højere grad om velfærd, udsatte børn, handicap og uddannelse.

Foreningen for personer med psykisk sygdom/handicaps og deres pårørende - Sugisaq - fejrer 25 års jubilæum for arbejdet med at sætte fokus på området.

Juridisk rod har skabt mistanke om, at der er blevet brugt tvang i psykiatrien uden lovgrundlag. En undersøgelse fastslår, at der ikke er foregået noget ulovligt på Dronning Ingrids Hospital.

Ved næste valgperiode vil IA-kandidat Charlotte Ludvigsen afsætte 30 millioner kroner for at forbedre elever med handicaps vilkår i skolesystemet.

Handicaptalsmandsinstitutionen har udgivet i alt fire rapporter og analyser om personer med handicaps vilkår i løbet af et år.

Handicappedes rettigheder skal styrkes i Grønland. Sådan lyder det fra 29-årige Marita Jessen, der stiller op til Inatsisartut-valget for Inuit Ataqatigiit.

Flere borgere henvender sig til handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq i 2020 end i 2019. Omkring halvdelen af henvendelserne kommer fra personer med handicap.

Talsmandsinstitutionen for handicap, Tilioq, har indgået en aftale med Uilu Stories om at lave en dokumentarserie på fire afsnit, der skal skildre personer med handicaps hverdagsliv i Grønland.

David Møller blev ramt af en blodprop for otte år siden: Det vigtigste er ikke at give op. Vi er ikke usynlige. Vi er mennesker, der er lige så meget værd som raske mennesker.