Nyheder

Det nye Landsdækkende Handicapcenter, Pissassarfik, åbner officielt i Sisimiut mandag.

Naalakkersuisoq for Social Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen Sara Olsvig inviterer til fyraftensmøde om socialøkonomiske virksomheder.

Det har aldrig været nemt at være ordblind i Grønland. Det fortæller tømrer, Krister Støvlbæk, der selv er ordblind. Grønland må lære fra de nordiske lande, siger han.

TILIOQ! Det bliver navnet på den nye handicaptalsmandsinstitution i Sisimiut. Det fortæller Grønlands første handicaptalsmand Christina Johnsen i en pressemeddelelse i dag, tirsdag.

Efter Martha Lund Olsen kritik af manglende ambitioner i den ny handicaplov, fremhæver Sara Olsvig flere tiltag og forskelle fra den gældende lovgivning og det nye lovforslag.

Martha Lund Olsen (S) ærgrer sig over, at der ikke er større nye visioner og indhold om nye tiltag i Naalakkersuisuts nye handicaplov.

Det er godt nyt for de handicappede, at de nu har fået deres egen talsmand. Ifølge en sociolog er der nemlig en større chance for, at der nu komme mere fokus på deres problemer.

Børn med handicap bør være et særligt indsatsområde for Grønlands første handicaptalsmand. Sådan lyder det fra Red Barnet, som glæder sig over, at landet nu har fået sin første handicaptalsmand,

Selvstyret har udpeget Grønlands første handicaptalsmand. Det bliver Christina Johnsen der fra den 1. november skal tale de handicappedes sag.

Grønlands første handicaptalsmand vil arbejde for, at der komme mere fokus på de handicappedes rettigheder.