Nyheder

I størstedelen af sagerne mangler ét eller flere relevante dokumenter, herunder afgørelser, beregninger, skrivelser til borgeren, lægeerklæringer osv.

Børnerådet

07-01-2019

Formanden for NIIK Anders Meilvang og formanden for medlemsorganisationen ISI Arkalo Abelsen er kommet med i Børnerådet....

Det er de mere bløde områder, der er i fokus, når GUX-uddannelserne frem til 2022 skal revideres.

Der er sket store forbedringer på døgninstitutionen Ivaaraq i Qaqortoq, fortæller Ombudsmanden i en ny rapport.

Mennesker der er blevet handicappede pga. en hjerneblødning placeres på alderdomshjem

Kig dig om og se

03-12-2018

Kig dig om og se hvilke forhold handicappede har på din arbejdsplads, skole eller i den butik du handler i. Det er opfordringen fra handicaptalsmanden i anledningen af FN’s Internationale Handicapdag.

Grønland har ingen love, der forhindrer diskrimination af personer med handicap. Det skal der laves om på, mener handicaptalsmand Christina Johnsen.

Jeg havde fornøjelsen af at mødes med den nye bestyrelse for NIIK tidligere i dag. Det er vidunderligt at opleve deres enorme engagement og jeg glæder mig meget til at følge deres arbejde.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq nikkede på tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde ja til en ekstrabevilling på 39,8 millioner kroner til børn med særlige behov og voksne handicappede.

Handicaptalsmanden Tilioq har udgivet en let læselig udgave af handicapkonventionen på grønlandsk. Hidtil har kun den fulde version - præget af juridisk sprog eksisteret på grønlandsk.