Nyheder

Livet med autisme, ADHD og ordblindhed er noget af det, som befolkningen skal lære mere om, lyder det i en pressemeddelelse.

Paraplyorganisationen for foreninger for personer med handicaps, NIIK og Tilioq indgår et samarbejde om oplysningskampagne om usynlige handicaps.

Det er på trods af, at handicaptalsmanden kritiserer, at personer med handicap ikke får den hjælp og støtte, som de har krav på i henhold til lovgivning og konvention

Kristine Mathæussen lider af grå stær og har ventet på en øjenoperation i snart halvandet år. Synet er så dårligt, at den enlige kvinde har oplevet at falde i grøfter og vandpytter.

NIIK og Tilioq indgår i samarbejde om oplysningskampagne om usynlige handicaps.

Naalakkersuisut vælger at genudpege Christina Johnsen til at fortsætte i sit virke de næste tre år.

Thale Simonsen er formand for handicapforeningen i Qaqortoq, der har omkring 30 medlemmer, og hun har været medlem af foreningen i næsten tredive år, ligesom hun i perioder også var bestyrelsesmedlem i den landsdækkende handicaporganisationen KNIPK.

Der er stor mangel på og udskiftning af handicapfagligt personale i Qaanaaq. Det konkluderer Tilioq som det første efter sin tur i den nordligste by i Grønland.

Qanorooq 20.05.2020

20-05-2020

Der kommer ikke en ordblindetest men alene et screnningsværktøj

Qanorooq 19.05.2020

19-05-2020

En jordmor fortæller om hendes udfordringer som ordblind