Nyheder

I 2013 kom Marita ud for en skæbnesvanger ulykke, der resulterede i amputation af det halve ben. Hun endte i en krise, men fik med hjælp fra en lærer atter styr på livet og er netop dimitteret fra universitetet.

Handicaporganisation sætter gang i kampagne for at få lokalpolitikernes øjne op for personer med handicap.

Efter knap tre og et halvt år som forkæmper og offentlighedens ansigt på Tilioq, sagde Christina Johnsen op som handicaptalsmand i denne uge.

Handicaptalsmanden Christina Johnsen stopper i utide. Det sker blandt andet på grund af Naalakkersuisuts udspil om at samle de forskellige institutioner, der arbejder med menneskerettigheder under en hat.

Tilioq skal på udkig efter en ny handicaptalsmand, efter Christina Johnsen har trukket sig fra stillingen.

Lever et udsat liv

24-02-2021

En måde at forbedre tilværelsen for mennesker med skizofreni er at sikre, at de hurtigere får en diagnose – og behandling. Ellers kan livskvaliteten erodere.

Det er i kommunerne, at handicappede personer bor, hvilket får Tilioq og NIIK til at sætte de handicappedes forhold på dagsordenen under kommunalvalgkampen.

IA-politikeren Sofia Geisler har trukket to forslag til forespørgselsdebatter fra dagsordenen i Inatsisartut på grund af den uklare politiske situation.

Departementet for sundhed har modtaget i alt 20 høringssvar under høringssvar. Høringssvarene har fået Naalakkersuisoq for sundhed til at trykke på pauseknappen.

Naalakkersuisuts forslag om at samle organisationer i en menneskerettighedskommission får en hård medfart af både talsmænd og formænd i rettighedsinstitutioner og råd, som kræver inddragelse.