Nyheder

Borgmesteren i Avannaata Kommunia lover bedre forhold for handicappede i Qaanaaq efter Tilioqs besøg i maj.

Avannaata Kommunia nedprioriterer ikke handicapområdet og er klar til at finde endnu flere penge til området. Sådan svarer borgmester i kommunen, Palle Jerimiassen, på kritik fra IA.

Mangel på uddannede handicapfaglige medarbejdere på socialkontoret i Qaanaaq betyder, at der må ansættes skiftende ufaglærte sagsbehandlere.

Inuit Ataqatigiit i Avannaata Kommunia mener, at en omrokering i kommunens budget kan frigive flere midler til handicapområdet. En omrokering sikrer vores stemmer til budget for 2021, lyder budskabet.

Borgmester i Avannaata Kommunia erkender de store udfordringer på handicapområdet i Qaanaaq, men han mener ikke, kommunen kan løse opgaven alene.

Tilioq kritiserer forholdene for handicappede i Qaanaaq. Sagsbehandlingen er langsom, og personer i kørestole får deres sager behandlet på gaden, fordi der ikke er ramper til kommunekontorerne.

Myndighederne, der følger børn med særlige behov, tøver med at indstille børnene til en udredning med henblik på at give den relevante støtte.

Qanorooq 21.09.2020

21-09-2020

Tilioq udgiver rejserapport fra Qaanaaq

Den nystiftede handicapforening i Qaanaaq bakker op om Tilioqs rejserapport, der vidner om store udfordringer på handicapområdet.

Sagsbehandlingen er langsom, og personer i kørestole får deres sager behandlet på gaden, fordi der ikke er ramper til kommunekontorerne. Det viser Tilioqs rejserapport fra Qaanaaq.