Nyheder

Der er manglende national fokus på inklusion af personer med handicap på arbejdsmarkedet. Endvidere har flere virksomheder ingen politik i forhold til ansatte med handicap, lyder det fra Tilioq.

En specialenhed, der har rådgivet og vejledt gymnasiale uddannelser i forhold til undervisning af elever med usynligt handicap, er nu bredt ud til andre uddannelsessteder i Grønland.

Den nye handicaptalsmand har en søn med funktionsnedsættelse og kender derfor udfordringerne som forældre til et barn med handicap, og hvordan systemet fungerer.

Der er travlt på handicapområdet i Qeqqata Kommunia, hvor fire sagsbehandlere har svært ved at finde arbejdsro ved samtaler og stort set kun får taget sig af hastesager. Kommunen arbejder på at ansætte flere sagsbehandlere.

Anja Hynne Nielsen, der bliver ny handicaptalsmand til december har erfaring inden for området handicap og har selv et barn med et handicap.

Anja Hynne Nielsen starter som handicaptalsmand 1. december. Hun afløser Christina Johnsen, der sagde sin stilling op i marts.

For at imødekomme et voksende behov for støtte til borgere i Qeqqata Kommunia vil kommunen ansætte fire sagsbehandlere på handicapområdet. Tiltaget vil koste over fem mio. kr.

Christina Johnsen stoppede som handicaptalsmand i midten af april, men her i slutningen af august er der endnu ikke fundet en afløser for hende. Det er de grønlandske handicaporganisationer frustrerede over

Selvom flere talsmænd, altså handicaptalsmand og ældretalsmand stoppede efter daværende Naalakkersuisuts forslag om at få talsmandsinstitutioner samlet under et tag, så ønsker Demokraternes, Anna Wangenheim, at vide hvorfor Naalakkersuisut har droppet den ide.

Er man født ordblind, skal man ikke regne med særlig hjælp fra landets uddannelsesinstitutioner, som hverken har kompetencer eller kapacitet til at tilbyde decideret ordblinde-undervisning, oplyser naalakkersuisoq for uddannelse Peter Olsen.