Nyheder

Sagsbehandlingen er langsom, og personer i kørestole får deres sager behandlet på gaden, fordi der ikke er ramper til kommunekontorerne. Det viser Tilioqs rejserapport fra Qaanaaq.

Avannaata Kommunia overholder ikke FN's handicapkonvention. Det vurderer handicaptalsmanden og Tilioq i sin rapport efter handicaptalsmandsorganisationens rejse til den nordligste by. Det halter også med at følge lovgivningen.

Af: Stine Egede, Medlem af kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq samt Inatsisartut, Inuit Ataqatigiit

Nordmanden Tord Are Meisterplass har indledt et forsøg på at krydse Indlandsisen, selvom han er delvist lam efter en skiulykke.

Livet med autisme, ADHD og ordblindhed er noget af det, som befolkningen skal lære mere om, lyder det i en pressemeddelelse.

Paraplyorganisationen for foreninger for personer med handicaps, NIIK og Tilioq indgår et samarbejde om oplysningskampagne om usynlige handicaps.

Det er på trods af, at handicaptalsmanden kritiserer, at personer med handicap ikke får den hjælp og støtte, som de har krav på i henhold til lovgivning og konvention

Kristine Mathæussen lider af grå stær og har ventet på en øjenoperation i snart halvandet år. Synet er så dårligt, at den enlige kvinde har oplevet at falde i grøfter og vandpytter.

NIIK og Tilioq indgår i samarbejde om oplysningskampagne om usynlige handicaps.

Naalakkersuisut vælger at genudpege Christina Johnsen til at fortsætte i sit virke de næste tre år.