Nyheder

Kommunens håndtering af en sag om støtte til et barn er en af de mest alvorlige inden for det socialretslige område i rigtig mange år.

Hjemløse beretter om farlige situationer på herberget i Nuuk. Det bunder i manglen på egnede tilbud, som psykisk syge - ifølge loven - ellers har krav på.

Flere medarbejdere på Ivaaraq og strammere opsyn er blandt det, som en mor til en handicappet efterlyser.

Personer med psykiske sygdomme, der har været indlagt i sundhedsvæsenet, er i stor risiko for at ende som hjemløse, når de bliver udskrevet. Det skal der rettes op på, mener Tilioq.

Der er for lidt personale på Ivaaraq til at forældrene føler sig trygge ved at have deres voksne børn i døgntilbuddet. En gruppe forældre udtrykker i et åbent brev frustration over de politiske prioriteringer på området og kræver handling.

Forældre til beboere på institutionen Ivaaraq frygter, at deres børn er ofre i en politisk nedprioritering.

Naalakkersuisoq Mimi Karlsen har i en pressemeddelelse som reaktion på anholdelsen af en mand i Ivaaraq-sagen akrevet, at hun har krævet stramninger i institutioner. Men stramningerne består af en påmindelse om eksisterende regler.

Moderen til den multihandicappede kvinde er chokeret, men også lettet efter anholdelsen af den sigtede mand. Hun har besluttet sig for, hvad hun ønsker at gøre med det nyfødte barn.

Selvom en 62-årig mand er anholdt i sagen om en voldtægt på en 22-årig kvinde med multihandicap og som er beboer i Ivaaraq i Qaqortoq, så fortsætter politiet med at efterforske bredt.

Selvstyret har endnu ikke leveret en efterlyst redegørelse om procedurer i tilfælde af overgreb på beboere på døgninstitutioner, lyder det fra handicaptalsmanden.