Nyheder

Anna Wangenheim mener, at de allermest svage borgere i samfundet svigtes. Jess Svane fremlægger flere tilbud, som kommunen - ifølge handicaploven - har mulighed for at tilbyde, men der en række udfordringer.

Nogle skærpede krav til bemandingen omkring handicappede kan føre til, at landets institutioner får brug for flere penge.

Det er et alvorligt og generelt problem for alle kommuner, at retssikkerheden for borgere med handicap er truet, når det gælder sagsbehandlingen i kommunerne, udtaler handicaptalsmanden i forlængelse af, at kommunen har fået hård kritik af ombudsmanden.

Kommuneqarfik Sermersooq retter skarp kritik mod nærværende medie: Karl-Peter Jakobsen, som er diagnosticeret med skizofreni, har ikke boet på herberg i tre år - dokumenter viser til gengæld, at han har været boligløs i lige knap to år.

Malu Petrussen kæmper for at flytte fra skimmelsvampsramt lejlighed, men hun oplever, at det er svært at få hjælp.

Tidligere har hverken Socialstyrelsen eller Ivaaraq ønsket at udtale sig om sagen, men i et skriftligt svar, reagerer de nu på forældrenes syv krav til institutionen.

Formanden i pædagogernes fagforening Nunatsinni Perorsaasut Kattuffiat er enig med forældregruppen på Ivaaraq i, at der mangler personale på stedet.

Myndighedschef i Kommuneqarfik Sermersooq erkender, at der mangler pladser til borgere med psykiske lidelser på beskyttede bosteder. Det er i strid med lovgivningen.

I tre år har en ung mand boet på herberg i Nuuk. Han lider af skizofreni, men kan ikke få et egnet botilbud, som handicaploven ellers tilskriver - og det påvirker ham.

Ombudsmanden uddeler hård kritik af Qeqqata Kommunia for manglende hjælp til et barn, som kommunen over flere år modtog underretninger om.