Nyheder

Lever et udsat liv

24-02-2021

En måde at forbedre tilværelsen for mennesker med skizofreni er at sikre, at de hurtigere får en diagnose – og behandling. Ellers kan livskvaliteten erodere.

Det er i kommunerne, at handicappede personer bor, hvilket får Tilioq og NIIK til at sætte de handicappedes forhold på dagsordenen under kommunalvalgkampen.

IA-politikeren Sofia Geisler har trukket to forslag til forespørgselsdebatter fra dagsordenen i Inatsisartut på grund af den uklare politiske situation.

Departementet for sundhed har modtaget i alt 20 høringssvar under høringssvar. Høringssvarene har fået Naalakkersuisoq for sundhed til at trykke på pauseknappen.

Naalakkersuisuts forslag om at samle organisationer i en menneskerettighedskommission får en hård medfart af både talsmænd og formænd i rettighedsinstitutioner og råd, som kræver inddragelse.

IA´s formand, Múte B. Egede, blander sig nu i opgøret om, hvem der tegner grønlandsk politik, efter at Kim Kielsen tabte formandsopgøret til Erik Jensen.

Naalakkersuisut ønsker at sammenlægge talsmandsinstitutionerne i en ny kommission, men det er en dårlig idé, lyder det fra Siumut-formand Erik Jensen.

Handicaptalsmanden frygter, at hun får færre penge, hvis et nyt forslag bliver vedtaget. Naalakkersuisoq maner til ro.

Handicaptalsmandsorganisationen Tilioq er ikke tilfreds med Naalakkersuisuts beslutning om at sammenlægge fem organisationer og råd til en kommission. Spareøvelsen vil ikke styrke arbejdet, siger Christina Johnsen.

En ny kommisson skal samle og styrke grønlandske institutioner. Men det får en kølig modtagelse i Tilioq.