Nyheder

Manglende systematik og dokumentation gør, at der ikke er overblik over enkelte sager i Kommune Kujalleqs socialforvaltning. Kommunen får tre påbud og 28 vejledende henstillinger af tilsynet.

Det bliver Uni Rasmussen som afløser Jørgen Niclasen som landsstyremand for finansanliggender på Færøerne. Den nye landsstyremand er blind, men tror på, at han kan klare opgaven trods sit handicap.

Lammede kan få bevægelsen igen, blot timer efter at et særligt implantat er indopereret, viser nyt studie.

Mangel på kvalificerede arbejdskraft medvirker til, at borgeres sager ofte ender med fejlagtige afgørelser, syltes i urimelig lang tid eller simpelthen går helt i stå, lyder det fra Handicaptalsmanden.

Naalakkersuisut og NIISIP (socialrådgiverforening) er nu gået i dialog for at finde løsninger på manglende socialrådgivere i kommunerne. En ny undersøgelse fra foreningen viser, at landet mangler 155 socialrådgivere.

Der er flere voksne med diagnoser, heriblandt ADHD, der henvender sig til Tilioq på grund af langsommelig eller manglende hjælp fra kommunen. Men voksne med diagnoser kan ikke tvinges hjælp, hvis de ikke ønsker det.

Kommunen har flere tilbud til voksne med ADHD, men kan ikke tvinge borgere til at tage imod hjælp, uanset hvad pårørende mener, der er bedst for personen.

Orla Dalager, der er far til den 36-årige mand, der blev anholdt af politiet for trusler mandag aften, kritiserer kommunen for ikke at træde i karakter og hjælpe manden, der har en ADHD-diagnose.

Der er kun to certificerede tegnsprogstolke i Grønland, hvilket gør det sværere for Naalakkersuisut at indfri et ønske om at tegnsprogstolke pressemøder.

Tilioq og MIO opfordrer Naalakkersuisut og kommunerne til at finde konkrete løsninger på det helt grundlæggende, strukturelle problem, som forårsager gentagende urimelige sagsbehandlingstider, det skriver de to talsmænd i en fælles pressemeddelelse.