Nyheder

Det nye Landsdækkende Handicapcenter, Pissassarfik, åbner officielt i Sisimiut mandag.

Naalakkersuisoq for Social Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen Sara Olsvig inviterer til fyraftensmøde om socialøkonomiske virksomheder.

TILIOQ! Det bliver navnet på den nye handicaptalsmandsinstitution i Sisimiut. Det fortæller Grønlands første handicaptalsmand Christina Johnsen i en pressemeddelelse i dag, tirsdag.

Efter Martha Lund Olsen kritik af manglende ambitioner i den ny handicaplov, fremhæver Sara Olsvig flere tiltag og forskelle fra den gældende lovgivning og det nye lovforslag.

Det er godt nyt for de handicappede, at de nu har fået deres egen talsmand. Ifølge en sociolog er der nemlig en større chance for, at der nu komme mere fokus på deres problemer.

Børn med handicap bør være et særligt indsatsområde for Grønlands første handicaptalsmand. Sådan lyder det fra Red Barnet, som glæder sig over, at landet nu har fået sin første handicaptalsmand,

Selvstyret har udpeget Grønlands første handicaptalsmand. Det bliver Christina Johnsen der fra den 1. november skal tale de handicappedes sag.

Grønlands første handicaptalsmand vil arbejde for, at der komme mere fokus på de handicappedes rettigheder.

Denne sommer åbner Naalakkersuisut for ansøgninger til en ny uddannelsesmulighed på den gymnasiale uddannelse.

Vedtagelsen af Naalakkersuisuts forslag om opre elsen af en handikaptalsmandsinstitution vækker glæde hos Landsforeningen for Udviklingshæmmede, Inooqat