Nyheder

En mand blev i går dømt for seksuel udnyttelse af en multihandicappet kvinde samt for vold og fremsættelse af trusler. Han har herefter anket det første forhold til landsretten.

Over hundrede ansøgninger om støtte til sociale formål er blevet udmøntet i 9.3 millioner kroner til i alt 53 ansøgere. Pengene er blandt andet gået til handicapforeninger, mandegrupper og krisecentre.

En mand skal for retten tiltalt for at have voldtaget en på det tidspunkt 28-årig kvinde. Kvinden er diagnosticeret med skizofreni og er udviklingshæmmet.

En udviklingshæmmet kvinde diagnosticeret med skizofreni blev i 2021 ifølge anklagemyndigheden tvunget til samleje mod sin vilje i Nuussuaq.

Det er afgørende, at alle har adgang til digitale løsninger, hvis Norden skal nå visionen om at være verdens mest bæredygtige og integrerede region i 2030. Derfor vedtog de nordiske social- og sundhedsministre i dag i Reykjavik en erklæring om digitale løsninger for personer med handicap.

Avannaata Kommunia står klar med deres handicappolitik. Politikken, der skal have borgeren og inklusion i centrum, er sendt i høring frem til slutningen af marts.

Den nye formand for Sugisaq, en forening for pårørende til psykisk syge og handicappede, bliver Cecilie Marie Hardenberg. Hun vil kæmpe for større politisk opmærksomhed.

Sugisaq har fået ny bestyrelse. Tre nye medlemmer er valgt ind, mens Esekias Therkelsen, som har været formand i 19 år, går af.

Qeqqata Kommunia får kritik af Ombudsmanden for uacceptabel lang sagsbehandlingstid i en sag, hvor en borger søgte om førtidspension.

En tredjedel af sagsbehandlere i fire ud af landets fem kommuner har en socialrådgiveruddannelse eller er uddannet rådgiver i socialt arbejde. Naalakkersuisut vil være med til at løfte medarbejdernes kompetencer på området.