Nyheder

Hans Ole Storch har fulgt medlemmer af foreningen Ingerlariaqqiffik i Sisimiut, der bl.a. består af personer som har fået blodprop. Alle har ret til sundhed. Se KNR udsendelsen her.

Psykiatrisk Patientklagenævn har i 2020 behandlet i alt 12 klagesager om blandt andet tvangsindlæggelse og tvangsbehandling. To sager giver anledning til løftet pegefinger.

Selvom handicaploven trådte i kraft for over et år siden, så er der stadig udfordringer med at implementere loven i kommunerne, er Tilioqs erfaring.

Forhold for børnefamilier, daginstitutioner og personer med handicap fylder en del i den aftale, der skal gælde i 2021-2024.

Aaja Chemnitz Larsen oplever, at danske medier har sagt, at valget handlede om selvstændighed. Men ifølge hende handlede det i højere grad om velfærd, udsatte børn, handicap og uddannelse.

Foreningen for personer med psykisk sygdom/handicaps og deres pårørende - Sugisaq - fejrer 25 års jubilæum for arbejdet med at sætte fokus på området.

Juridisk rod har skabt mistanke om, at der er blevet brugt tvang i psykiatrien uden lovgrundlag. En undersøgelse fastslår, at der ikke er foregået noget ulovligt på Dronning Ingrids Hospital.

Ved næste valgperiode vil IA-kandidat Charlotte Ludvigsen afsætte 30 millioner kroner for at forbedre elever med handicaps vilkår i skolesystemet.

Handicaptalsmandsinstitutionen har udgivet i alt fire rapporter og analyser om personer med handicaps vilkår i løbet af et år.

Handicappedes rettigheder skal styrkes i Grønland. Sådan lyder det fra 29-årige Marita Jessen, der stiller op til Inatsisartut-valget for Inuit Ataqatigiit.