Nyheder

Voksne med handicap kommer til at koste Kommuneqarfik Sermersooq langt mere end beregnet, og kommunalbestyrelsen er blevet bedt om at godkende en tillægsbevilling på 21 millioner kroner.

Inklusion betyder, at alle er med i fælleskabet.

Marita Jessen er træt af at føle sig uvelkommen i et samfund, som hun mener, ikke skaber plads til personer med handicap. Hun ønsker at klare sig selv, og vil bedre vilkår i landet.

Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq skriver et åbent brev til naalakkersuisoq for infrastruktur Karl Frederik Danielsen. - Sørg for universelt design og tilgængelighed i lufthavnen og infrastrukturen

Det kan føles som om, at vi i Grønland står helt alene med vores udfordringer på handicapområdet. Som om at ingen andre i verden har oplevet noget lignende

Det er godt, at der endelig er formuleret et konkret ønske om hjælp fra kommunerne. Men hvis Grønland for alvor skal lykkes med at forbedre socialområdet, skal der være en klar beskrivelse af, hvad et godt samfund er, mener ekspert.

En faglærer på den tekniske skole i Sisimiut har udviklet eksamensmateriale til iPad, så ordblinde og læsesvage kan gennemføre svendeprøve på linje med alle andre. Inspirationen kommer fra samarbejdspartnerne i Nordplus Voksen projektet Ord i Nord.

Tillioq må ændre sit program for besøget i Sydrgrønland, fordi en storm holder dem fast i Narsaq.

Forestil dig at du ikke kan se og har svært ved at høre. Alligevel skal du rejse alene fra Sydgrønland til Nuuk for at blive undersøgt på sygehuset. Det var lige præcis dét, Ketty Jakobsen oplevede i sidste måned.

Dansk ægtepar, hvor konen er gangbesværet, får erstatning efter mislykket rejse