Nyheder

Det går for langsomt med at udvikle en ordblindetest, der kan give en egentlig diagnose. Det mener NIIK's formand, Anders Meilvang.

Uddannelsesstyrelsen har udviklet et grønlandsk redskab til at vurdere elevers læsefærdigheder, så elever med læsevanskeligheder kan spottes hurtigere af lærerne.

Trods flere henvendelser til Forvaltningen for Familie i Qaanaaq har familien fra Siorapaluk, hvor fire ud af syv familiemedlemmer har et handicap, stadig ikke fået svar eller hjælp på deres henvendelser om støtte til familien

Folk har flere fordomme overfor folk med psykisk handicap end dem med et fysisk handicap, viser undersøgelse fra Tilioq.

Qanorooq 19.11.2020

19-11-2020

Esekias Therkelsen

En befolkningsundersøgelse, der er lavet for Tilioq viser, at fordomme mod personer med usynlige handicaps er mere udtalt. Befolkningen tolererer personer med synlige handicaps mere.

Qanorooq 17.11.2020

17-11-2020

Tilioqs holdningsundersøgelse

Retten til arbejde og retten til uddannelse bliver ikke efterlevet i Grønland. Sådan lyder konklusionen af en undersøgelse, som Tilioq har udarbejdet.

Der kan gøres meget for forbedre handicappedes muligheder i samfundet, mener handicaptalsmanden på baggrund af en ny undersøgelse.

På grund af corona-situationen bliver der ikke afholdt seminar og konference for handicapforeninger og interesseorganisationer.