Nyheder

Selvom den nye lovgivning om støtte til personer med handicap giver ret til en bisidder i sager, så har ingen af de første 60 henvendelser til Tilioq ikke fået en bisidder tilbudt af kommunen. Tilioq vurderer samtidig, at pårørende har behov for mere rådgivning.

Qanorooq 07.05.2020

07-05-2020

NIIK foreslår en centralisering af handicapområdet

Handicapområdet bør centraliseres, mener paraplyorganisation for handicappede

Qanorooq 05.05.2020

05-05-2020

Tilioqs analyse af borgerhenvendelser

Omkring halvdelen af de henvendelser, som Tilioq får kommer fra pårørende til personer med handicap. Oftest handler det om spørgsmål om støtte fra kommunen, men sager om manglende støtte til børn med handicap vokser, hvilket bekymrer handicaptalsmanden

Tilioq er vokset og har opbygget en vidensbank i løbet af de to år, det har eksisteret, siger handicaptalsmand.

Hans Inuusuttoq er frustreret. Parret flyttede til en by i håb om at få bedre hjælp til hustruen, der er ramt af en invaliderende hjerneblødning. Det håb er nu næsten slukket

Børnene, der er medlemmer i Håndbold Starz holdet har fået nyt håb om at deltage til Lykkecuppen i Herning i starten af juni i år. Holdet bliver støttet ved at afholde støttemiddag, arrangeret af Ladies Circle 72 Nuuk.

NIIKs formand Anders Meilvang fortæller, hvad Nordisk Handicapråd er.

Ladies Circle Nuuk, der hvert år arrangerer Charity Dinner, oplever stigende opbakning. I år arrangerer klubben i morgen aften en middag, hvor donationerne går til Nuuks håndboldhold for børn med handicap og særlige behov: Håndbold Starz.