Nyheder

Tilioq og MIO opfordrer Naalakkersuisut og kommunerne til at finde konkrete løsninger på det helt grundlæggende, strukturelle problem, som forårsager gentagende urimelige sagsbehandlingstider, det skriver de to talsmænd i en fælles pressemeddelelse.

Der er blevet skabt en ny forening for patienter med ADHD i Nuuk, og den nye formand for foreningen fortæller hvorfor.

På initiativ af psykiater Kirsten Behnke og to af hendes patienter er en ny ADHD-forening blevet til i Nuuk med 15 medlemmer.

Grønlands nye handicaptalsmand vil kæmpe for, at personer med handicap ikke skal stå alene i deres liv, siger hun i sin tale i anledning af FN’s internationale handicapdag.

Kommunerne er udfordret i forhold til at leve op til love og regler, der skal beskytte udsatte børn. Ifølge en forsker skyldes det i høj grad mangel på fagligt kvalificeret arbejdskraft.

Børn med psykiske problemer ikke får den nødvendige hjælp fordi psykiske problemer er tabu blandt de voksne. Det viser den rapport, som MIO har fået HS analyse til at lave.

Alderspensionister og førtidspensionister får med stor sandsynlighed flere penge fra næste år, da fire partier i denne uge blev enige om et finanslovsforlig.

Den nye bestyrelse i den nyoprettede forening KIIP vil den kommende tid arbejde for at hverve nye medlemmer og udbrede foreningens budskaber i Grønland.

Paarnannguaq Mathiassen er fortrøstningsfuld, efter at Inatsisartut tirsdag pålagte Naalakkersuisut i, at udarbejde en national handlingsplan til ordblinde.

Et forskningsprojekt viser, at hvert tredje skolebarn i Sisimiut og dets bygder har mere eller mindre nedsat hørelse. 10 procent af børnene kunne have behov for et høreapparat.