Nyheder

Mennesker med handicap flytter fra Grønland til Danmark, fordi den hjælp og støtte, de modtager i Grønland, er utilstrækkelig.

Institut for Menneskerettigheder peger på udfordringer for personer med handicap i Grønland i ny rapport til FN's Handicapkomité.

Sagen om en dreng med tale-vanskeligheder der ikke kan få den nødvendige hjælp, er ingen undtagelse, lyder meldingen fra Tilioq.

En femårig dreng har haft ti støttepædagoger i tre år. Alle uden uddannelse og dermed uden incitament til at hjælpe drengen med sine taleproblemer. Nu bliver første skoledag højst sandsynligt ikke noget for den lille dreng

Uacceptabel og særdeles kritisabel. Fire ord, der mere end antyder alvoren i en klagesag, hvor en moder måtte vente på hjælp til sit handicappede barn i tre år. Sagen er sendt til Lovudvalget i Inatsisartut, og det sker kun i ganske få tilfælde

Handicaptalsmanden finder det dybt problematisk, at der ikke findes tidsfrister for, hvor lang tid en kommune må tage for at behandle en sag.

Alvorlig kritik i sag om hjælp til barn med handicap

Handicaptalsmand Christina Johnsen finder det dybt problematisk, at der ikke findes fastsatte sagsbehandlingstider i den offentlige forvaltning.

En mor skulle bøvle med Qaasuitsup Kommunia i tre år, før hun fik tilkendt en støtteperson til sin datter, der var for tidligt født og ramt af en hjerneblødning. Ombudsmanden rejser en alvorlig kritik mod kommunens sagsbehandlingstid.

Tyveri af mobiltelefon, en stang hash og nogle småmønter var tilsyneladende motivet, da en ældre, handicappet mand i marts sidste år først blev udsat for ekstrem grov vold. Derpå blev han kastet i havet ved lystbådehavnen i Nuuk, hvor han druknede.