Nyheder

Det kan føles som om, at vi i Grønland står helt alene med vores udfordringer på handicapområdet. Som om at ingen andre i verden har oplevet noget lignende

Det er godt, at der endelig er formuleret et konkret ønske om hjælp fra kommunerne. Men hvis Grønland for alvor skal lykkes med at forbedre socialområdet, skal der være en klar beskrivelse af, hvad et godt samfund er, mener ekspert.

En faglærer på den tekniske skole i Sisimiut har udviklet eksamensmateriale til iPad, så ordblinde og læsesvage kan gennemføre svendeprøve på linje med alle andre. Inspirationen kommer fra samarbejdspartnerne i Nordplus Voksen projektet Ord i Nord.

Tillioq må ændre sit program for besøget i Sydrgrønland, fordi en storm holder dem fast i Narsaq.

Forestil dig at du ikke kan se og har svært ved at høre. Alligevel skal du rejse alene fra Sydgrønland til Nuuk for at blive undersøgt på sygehuset. Det var lige præcis dét, Ketty Jakobsen oplevede i sidste måned.

Dansk ægtepar, hvor konen er gangbesværet, får erstatning efter mislykket rejse

Dansk ægtepar, hvor konen er gangbesværet, får erstatning efter mislykket rejse

Af Christina Johnsen, Handicaptalsmanden

Det er første gang, at Tilioq tager på en rundrejse i en kommune for at vurdere de forhold, som personer med handicap lever under.

Grønlandske børn har været på dagsordenen på en stor konference om høretab i Los Angeles, og et nyt studie har påvist, at problemerne blandt de grønlandske børn er langt mere omfattende, end hvad sagkundskaben hidtil har vidst.