Nyheder

Når handicapugen åbner i dag opfordrer handicaptalsmand, Christina Johnsen, alle kommuner til at åbne op om de problemer, de har. Så landets handicappede kan få bedre vilkår.

Når den nye koaliton vil etablere en ældretalsmand skal ressourcerne følge med ambitionerne. Det mener handicaptalsmand, Christina Johnsen, der frygter, at den kommende ældretalsmand kommer til at mangle ressourcer til at udføre reelt arbejde. Det gør hun nemlig selv.

Årets Handicapuge afvikles som altid i uge 41 - i år sker det fra den 8. til den 14. oktober.

Sagsbehandlerne i kommunerne skal have tid til at blive sat ind i en ny handicaplov, og der vil også kommer mindre ændringer i det eksisterende forslag. Sådan forklarer Naalakkersuisoq for sociale anliggender, Anthon Frederiksen, den foreslåede udskydelse af en ny handicaplov.

Som person med synshandicap har Kaaleeraq M. Andersen brug for hjælpemidler til at tage en uddannelse. Men der er ingen etableret ordning, der kan hjælpe ham.

Formanden for det store oppositionsparti Inuit Ataqatigiit er utilfreds med, at Naalakkersuisut ikke sætter fart på et lovforslag, der skal hjælpe handicappede her i landet.

Personer med handicap må vente et år på bedre vilkår, foreslår Naalakkersuisut.

En ny handicaplov, der skal sikre handicappedes rettigheder, bliver formentlig udskudt et år, fremgår det af finanslovsforslaget. Det er meget beklageligt, lyder det fra Handicaptalsmanden.

De handicappede skal højere op på den politiske dagsorden, mener handicaptalsmanden og en række handicaporganisationer. De har derfor skrevet et brev til alle partier i håbet om, at valgkampen også vil handle om de handicappedes forhold.

Handicaptalsmand Christina Johnsen: - Det er kritisabelt, at familier med handicappede må flytte til Danmark på grund af utilstrækkelig hjælp i hjemkommunen