Nyheder

FN's særlige rapportør kom blandt andet med kritik af forholdene for personer med handicap, og han var også bekymret for det høje antal seksuelle overgreb på børn samt selvmord.

Det er blevet noget lettere at komme ind i ankomsthallen for gangbesværede passagerer, der lander i Kangerlussuaq.

Maibritt Lothsen, mor til den multihandicappet kvinde, der fødte i Sydgrønland, føler ikke at der er sket ændringer i døgninstitutionen Ivaaraq efter den gruopvækkende sag.

Der er fare for, at misbrug af Ritalin medvirker til yderligere stigmatisering af personer med adhd for hvem, medicinen er nødvendig, udtaler Tilioq og MIO.

Projektet er på mange måder dyrere og hårdere, end de tre iværksættere bag Viska Horses and Rooms til en start havde regnet med. Udbyttet er dog det værd, siger medejer Marie Louise Frederiksen.

Lolland Kommune nægter at betale regningen for at passe en grønlandsk udviklingshæmmet borger, der har begået ny kriminalitet under forvaring i Danmark. Nu skal landsretten se på sagen.

Dette års julekort er lavet af kunstneren Nicoliinnguaq Cortzen, som har hentet sin inspiration fra de japanske tegnemåder anime og manga.

Landets socialområde halter, og det har det gjort i årevis. Det er på tide, at nogen tager ansvar for de borgere, der bliver svigtet af systemet, mener handicaptalsmanden.

En ny efteruddannelse på Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat skal sikre, at medarbejdere indenfor handicapområdet er godt klædt på til at servicere beboere i døgntilbud.

Landets sagbehandlere på børne- og ungeområdet har flere sager, end hvad der anbefales. Mere uddannet personale kan blandt andet betyde mere stabilitet i børnenes vilkår.