Nyheder

Flere borgere henvender sig til handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq i 2020 end i 2019. Omkring halvdelen af henvendelserne kommer fra personer med handicap.

Talsmandsinstitutionen for handicap, Tilioq, har indgået en aftale med Uilu Stories om at lave en dokumentarserie på fire afsnit, der skal skildre personer med handicaps hverdagsliv i Grønland.

David Møller blev ramt af en blodprop for otte år siden: Det vigtigste er ikke at give op. Vi er ikke usynlige. Vi er mennesker, der er lige så meget værd som raske mennesker.

Naalakkersuisuts udkast til nyt bygningsreglement er ifølge Tilioq mangelfuld, og skaber ikke plads for el-scootere der anvendes af personer med handicaps.

Radioavisen

17-03-2021

Om Give me 5 kampagnen

I 2013 kom Marita ud for en skæbnesvanger ulykke, der resulterede i amputation af det halve ben. Hun endte i en krise, men fik med hjælp fra en lærer atter styr på livet og er netop dimitteret fra universitetet.

Handicaporganisation sætter gang i kampagne for at få lokalpolitikernes øjne op for personer med handicap.

Efter knap tre og et halvt år som forkæmper og offentlighedens ansigt på Tilioq, sagde Christina Johnsen op som handicaptalsmand i denne uge.

Handicaptalsmanden Christina Johnsen stopper i utide. Det sker blandt andet på grund af Naalakkersuisuts udspil om at samle de forskellige institutioner, der arbejder med menneskerettigheder under en hat.

Tilioq skal på udkig efter en ny handicaptalsmand, efter Christina Johnsen har trukket sig fra stillingen.