Nyheder

Handicaporganisationerne ser frem til at få en ny samarbejdspartner i arbejdet med handicapområdet. Inatsisartut diskuterer i dag tirsdag forslaget om at oprette en handicaptalsmand. Og forventningerne er store.

Naalakkersuisut overvejer at indføre borgerløn til pårørende eller støttepersoner til personer med vidtgående handicap.

Kaffen bliver brygget og havregrynene sat på plads. Virtual reality giver et væld af nye måder at træne patienter til igen at kunne klare hverdagens opgaver

Kommunerne her i landet har anbragt 132 borgere med vidtgående handicap i Danmark. Det kostede i 2016 knap en halv milliard kroner.

Det landsdækkende handicapcenter opsuger Videns- og Rådgivningscenteret IPIS. Begge får hjemsted i Sisimiut

Lørdag er det FN’s Internationale dag for personer med handicap

Når Naalakkersuisut opretter en talsmand for de handicappede, vil der være større chance for at deres røst bliver hørt. Det mener Menneskerettighedsrådet, der ønsker et større kendskab hos borgerne til de handicappedes forhold.

Dybt urimelig og usaglig kritik. Sådan lyder svaret fra Qaasuitsup Kommunia til Det Sociale Ankenævn, som har udtalt stor bekymring over det store fald i antallet af klagesager over afgørelser på handicapområdet i 2014.

Handicappede børn i Grønland skal også have tilbud om uddannelse på lige fod med andre børn, siger FN. Det kan blive et af de centrale punkter i Naalakkersuisuts forslag til ny handicaplov næste år.

Handicappede borgere i hovedstaden får væsentligt bedre forhold efter kommunalbestyrelsen har besluttet at investerer i nye handicapboliger