Nyheder

En ny handicaplov, der skal sikre handicappedes rettigheder, bliver formentlig udskudt et år, fremgår det af finanslovsforslaget. Det er meget beklageligt, lyder det fra Handicaptalsmanden.

De handicappede skal højere op på den politiske dagsorden, mener handicaptalsmanden og en række handicaporganisationer. De har derfor skrevet et brev til alle partier i håbet om, at valgkampen også vil handle om de handicappedes forhold.

Handicaptalsmand Christina Johnsen: - Det er kritisabelt, at familier med handicappede må flytte til Danmark på grund af utilstrækkelig hjælp i hjemkommunen

Det nye Landsdækkende Handicapcenter, Pissassarfik, åbner officielt i Sisimiut mandag.

Naalakkersuisoq for Social Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen Sara Olsvig inviterer til fyraftensmøde om socialøkonomiske virksomheder.

Det har aldrig været nemt at være ordblind i Grønland. Det fortæller tømrer, Krister Støvlbæk, der selv er ordblind. Grønland må lære fra de nordiske lande, siger han.

TILIOQ! Det bliver navnet på den nye handicaptalsmandsinstitution i Sisimiut. Det fortæller Grønlands første handicaptalsmand Christina Johnsen i en pressemeddelelse i dag, tirsdag.

Efter Martha Lund Olsen kritik af manglende ambitioner i den ny handicaplov, fremhæver Sara Olsvig flere tiltag og forskelle fra den gældende lovgivning og det nye lovforslag.

Det er godt nyt for de handicappede, at de nu har fået deres egen talsmand. Ifølge en sociolog er der nemlig en større chance for, at der nu komme mere fokus på deres problemer.

Børn med handicap bør være et særligt indsatsområde for Grønlands første handicaptalsmand. Sådan lyder det fra Red Barnet, som glæder sig over, at landet nu har fået sin første handicaptalsmand,