Nyheder

Uacceptabel og særdeles kritisabel. Fire ord, der mere end antyder alvoren i en klagesag, hvor en moder måtte vente på hjælp til sit handicappede barn i tre år. Sagen er sendt til Lovudvalget i Inatsisartut, og det sker kun i ganske få tilfælde

Handicaptalsmanden finder det dybt problematisk, at der ikke findes tidsfrister for, hvor lang tid en kommune må tage for at behandle en sag.

Alvorlig kritik i sag om hjælp til barn med handicap

Handicaptalsmand Christina Johnsen finder det dybt problematisk, at der ikke findes fastsatte sagsbehandlingstider i den offentlige forvaltning.

En mor skulle bøvle med Qaasuitsup Kommunia i tre år, før hun fik tilkendt en støtteperson til sin datter, der var for tidligt født og ramt af en hjerneblødning. Ombudsmanden rejser en alvorlig kritik mod kommunens sagsbehandlingstid.

Tyveri af mobiltelefon, en stang hash og nogle småmønter var tilsyneladende motivet, da en ældre, handicappet mand i marts sidste år først blev udsat for ekstrem grov vold. Derpå blev han kastet i havet ved lystbådehavnen i Nuuk, hvor han druknede.

I størstedelen af sagerne mangler ét eller flere relevante dokumenter, herunder afgørelser, beregninger, skrivelser til borgeren, lægeerklæringer osv.

Børnerådet

07-01-2019

Formanden for NIIK Anders Meilvang og formanden for medlemsorganisationen ISI Arkalo Abelsen er kommet med i Børnerådet....

Det er de mere bløde områder, der er i fokus, når GUX-uddannelserne frem til 2022 skal revideres.

Der er sket store forbedringer på døgninstitutionen Ivaaraq i Qaqortoq, fortæller Ombudsmanden i en ny rapport.