Nyheder

Kig dig om og se

03-12-2018

Kig dig om og se hvilke forhold handicappede har på din arbejdsplads, skole eller i den butik du handler i. Det er opfordringen fra handicaptalsmanden i anledningen af FN’s Internationale Handicapdag.

Grønland har ingen love, der forhindrer diskrimination af personer med handicap. Det skal der laves om på, mener handicaptalsmand Christina Johnsen.

Jeg havde fornøjelsen af at mødes med den nye bestyrelse for NIIK tidligere i dag. Det er vidunderligt at opleve deres enorme engagement og jeg glæder mig meget til at følge deres arbejde.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq nikkede på tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde ja til en ekstrabevilling på 39,8 millioner kroner til børn med særlige behov og voksne handicappede.

Handicaptalsmanden Tilioq har udgivet en let læselig udgave af handicapkonventionen på grønlandsk. Hidtil har kun den fulde version - præget af juridisk sprog eksisteret på grønlandsk.

NÛK Håndbold har i samarbejde med en tidligere dansk kvindelandsholdsspiller opstartet et tiltag for børn med udviklingshandicap

Et nyt fælles projekt skal få flere borgere med handicap i arbejde. Qeqqata Kommunia og Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq, er netop blevet enige om en samarbejdsaftale omkring projektet.

Handicaptalsmandens kritik af kommunerne får nu støtte fra Socialrådgiverforeningen, NIISIP.

Handicaptalsmand, Christina Johnsen, kritiserer landets kommuner for ikke at behandle handicappede borgere godt nok. Og den kritik tages nu til efterretning af borgmester i Qeqertalik og i Naalakkersuisut.

Når handicapugen åbner i dag opfordrer handicaptalsmand, Christina Johnsen, alle kommuner til at åbne op om de problemer, de har. Så landets handicappede kan få bedre vilkår.