Nyheder

Borgerhenvendelser til handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq er halveret i løbet af et år. Manglende handicaptalsmand kan være grunden til, at færre har kontaktet Tilioq, lyder det i årsberetningen.

De seneste fem år har der været i alt 364 specialklasseelever, der går i 10. klasse i hele Grønland. Af dem har 12 procent taget en afgangsprøve i et eller flere fag.

12 procent af specialklasseelever har deltaget ved afgangsprøver i et eller flere fag de seneste fem år. 8 procent af eleverne har gennemført det obligatoriske projektopgaveforløb. Det er et svigt af børn med særlige behov, mener handicaptalsmanden.

Qanorooq 02.05.2022

02-05-2022

Tilioqs konference 2022

Handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq afholder konferencen 2. maj i Nuuk.

Personer med handicap her i landet er ikke nævnt i den nye koalitionsaftale mellem Siumut og Inuit Ataqatigiit, og det er skuffende, mener handicaptalsmand, Anja Hynne Nielsen.

15-årige Milan Reimer lider af spastisk lammelse (cerebral parese). Alligevel har han netop bestået en stor projektopgave på Atuarfik Mathias Storch i Ilulissat så han har taget den første skridt til de andre eksaminer, som han kan blive fritaget for.

Manglende systematik og dokumentation gør, at der ikke er overblik over enkelte sager i Kommune Kujalleqs socialforvaltning. Kommunen får tre påbud og 28 vejledende henstillinger af tilsynet.

Det bliver Uni Rasmussen som afløser Jørgen Niclasen som landsstyremand for finansanliggender på Færøerne. Den nye landsstyremand er blind, men tror på, at han kan klare opgaven trods sit handicap.

Lammede kan få bevægelsen igen, blot timer efter at et særligt implantat er indopereret, viser nyt studie.