Nyheder

Store sten spærrer vejen for bordtennisspiller, når hun skal spille bordtennis i minihallen i Sisimiut. Hun bliver altid nødt til at blive båret af sine holdkammerater.

Den tiltalte for Narsaq-masseskyderiet fik peberspray og blev kørt til observation efter en voldsepisode i Anstalten i Nuuk. Men anstaltsbetjenten kendte ikke den tiltaltes diagnose.

En 12-årig pige i Sisimiut spiller bordtennis to til fem gange om ugen. Det stopper ikke hende i at udøve sport, selvom hun sidder i en kørestol. Desværre står hun over for en udfordring - den manglende handicapvenlige indgang til minihallen i Sisimiut.

Næstformand for ISI er fortørnet over, at børn og unge med synshandicap bliver ladt i stikken. Mens der mangles initiativer, må de unge kikke langt efter hjælp under skolegangen.

Personer med handicap i Grønland, herunder en 26-årig drabsdømt kvinde, må anbringes i Danmark på grund af mangel på døgntilbud i Grønland. Både forsvarer og anklager i drabssag retter kritik af de manglende tilbud.

Mor til en drabsdømt kvinde fortæller Sermitsiaq.AG om sin kamp for at få hjælp til sin datter, der senere begik et drab.

Flere og flere anbragte børn har diagnoser, hvilket øger krav til plejefamilierne og gør det vanskeligere at rekruttere, lyder det fra forvaltningen i hovedstadskommun, der kan berette om stabile tal for antallet af anbragte børn.

Den nationale handlingsplan for læse- og skrivevanskeligheder skrider frem.

Ordblindhed og læsevanskeligheder hos befolkningen sættes i fokus tirsdag aften i Nuuk. Her kan borgere få mere viden om årsager og hjælpemidler til det usynlige handicap.

Den lille familie til drengen - der helt og aldeles uventet - ankom til verden den 2. september 2022 efter seksuel misbrug af moderen, der er multihandicappet, kæmper en forgæves kamp imod systemet.